Een voorlopig plan…

Ondertussen zijn we alweer enkele weken verder.
Er zijn meer vragen bijgekomen maar stilletjesaan ook wat antwoorden.

En één van die mogelijke antwoorden is een oppervlakkig beeld over de invulling van onze reis.

We hebben ondertussen al kilometers literatuur verslonden over Zuidelijk Afrika. We hebben getwijfeld over de Mozambiquaanse paradijselijke stranden, de onveiligere landen Zimbabwe en Botswana, en het authentieke Malawi. Maar onze voorkeur gaat stillaan uit naar Namibië.
Namibië is wat moeilijker om door te reizen. Het is minder toeristisch, het wegennet is verouderd en het weer kan ook al eens tegensteken. Maar de natuur en de mensen schijnen er fantastisch te zijn! Bovendien rijdt er een comfortabele busdienst all the way vanuit Johannesburg (Zuid-Afrika) over Windhoek (Namibië)  naar de Victoria Falls (Zambia).

Hieronder een overzicht van een mogelijke reisroute die we voor de makkelijkheid ‘reisroute A’ dopen:

1. Vertrek vanuit Johannesburg naar North-West, Free state en de Northern Cape.

2. Vanuit Upington (Zuid-Afrika) met de bus door Namibië. Langs de hoofdstad Windhoek. en dan meer naar het noord-oosten tussen Angola en Botswana door naar de Victoria Falls in Zambia.

3. Vliegtuig terug van Livingstone (Zambia) naar Johannesburg om van daaruit via Mpumalanga, Swaziland, Kwazulu-Natal en Lesotho te belanden in de Eastern Cape provincie waar ook Plettenberg Bay gelegen is.

4. 3 maand vrijwilligerswerk bij Born In Africa in Plettenberg. In de weekends/schoolvakantie doen we wel wat kleine dingetjes in de buurt. (Benji-springen bijvoorbeeld)

5. Na de 3 maand vrijwilligerswerk blazen we nog 2 weekjes uit langs de toeristische garden route in de Western Cape naar Kaapstad. Vandaar weer het vliegtuig op naar België. Maar dat is nog ver, ver weg van vandaag!

planA

south_africa_map

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar