En avant

Het gaat vooruit! Een korte update van de voorbije weken:

-Dinsdag 25 augustus - onze huisbaas bevestigt dat we ons appartement mogen onderverhuren gedurende de periode dat we in Afrika zitten, goed nieuws!

-Zondag 30 augustus - BIA-bijeenkomst.
BIAdagZo’n 2-tal weken geleden hebben we kennis gemaakt met enkele vrijwilligers. We hebben enthousiaste mensen gezien die onmiddellijk terug naar Zuid-Afrika wilden. Ik ben blij dat we verhalen gehoord hebben zodat we ons iets concreet kunnen voorstellen bij Plett en het vrijwilligerswerk dat we zullen doen. We hebben ook een fotoboek doorbladerd waar ik helemaal excited van werd.  Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland, onvoorstelbaar mooie natuur, veel beesten*, een gezellig Belgenhuis,.. het komt allemaal op ons af!

-Maandag 31 augustus - Officiële kandidatuur gesteld bij Born In Africa.

We hebben onze motivatie op papier gezet en naar Elke Ijzerman gestuurd, zij houdt zich bezig met de selectie van de vrijwilligers. Zij zal ons nog uitnodigen voor een gesprek, zodat we zeker zijn dat onze verwachtingen overeenstemmen.
2 dagen later kregen we een mailtje van Elke. Vanaf mei kunnen we als vrijwilliger bij BIA beginnen, tem maart zit het Belgenhuis al vol genoeg met andere vrijwilligers. Omdat we dus pas binnen 9 maand bij BIA aan de slag kunnen, beslissen we alsnog om in februari te vertrekken en eerst rond te trekken om nadien naar Plett door te reizen en daar 3 maand te helpen.

-Dinsdag 8 september – Karl en ik kondigen onze plannen aan op ons werk.
We lichten onze bazen in en vertellen dat we begin 2010 graag tijdskrediet willen opnemen. Bij bureau X nemen ze het nieuws al wat beter op dan bij bureau Y.

-Dinsdag 15 september – Ik doe mijn officiële kennisgeving op bureau.
Dat wil zeggen dat ik schriftelijk te kennen geef wat mijn plannen zijn, daarnaast zit er ook een attest Tijdskrediet bij van de RVA.  Mijn werkgever wil mijn brief niet tekenen voor ontvangst. ‘s Middags ga ik nog langs de post om de brief aangetekend te verzenden. Willen of niet, mijn werkgever zal onder ogen moeten zien dat ik in 2010 tijdskrediet wil opnemen.

*als stadsmens ben ik zelfs gefascineerd als er een kikker mijn pad kruist en als ik onze reiger in Jette spot is mijn dag goed. Ik ben dus benieuwd wat het met mij zal doen als ik een koedoe, neushoorn of leeuw van dichtbij zie.

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar