Literatuur. Over blogs, kaarten en reisverhalen.

zuidafrikaineeenrugzakWe waren op zoek achter een grote kaart van Afrika om aan ons nog groter prikbord te hangen. En via via kwamen we terecht in Leuven bij reisboekhandel Nomade. Een redelijk klein winkeltje maar je vind er alles. Zo ook een Michelinkaart van zuidelijk Afrika voor aan ons bord en een kaart met een wat grotere schaal voor de detailplanning.

De lonely planet van Zuidelijk Afrika hadden we al gekocht in de Standaard Boekhandel en via Proxis.be heb ik “Zuid-Afrika in een rugzak” van Dolf De Vries gekocht. Elk boek en elke folder zal van a tot z worden doorgelezen en herlezen, zoveel is duidelijk. Het leukste om te lezen is het reisverslag van Dolf De Vries die, samen met zijn vrouw, met een camper en rugzak door Zuid-Afrika trekt. Hij beschrijft in zijn boek een reis zoals wij die ook willen maken, zij het dan waarschijnlijk zonder camper. Hij praat met de mensen, is oprecht geïnteresseerd in de geschiedenis, beschrijft de toeristische trekpleisters en waarschuwt hierbij ook voor afzetterij. Hij doorbreekt en bevestigt clichés over Zuid-Afrika en zijn regenboogvolk. Ik zit nog maar aan bladzijde 40 maar ik kan het nu al aanraden aan iedereen die Zuid-Afrika wil bezoeken. Dolf, als je dit ooit leest, bedankt!

Ik ben eigenlijk nog op zoek naar een goed boek om het Afrikaans te leren. Het mag dan wel sterk lijken op ons nederlands, ik vind het een enorm fascinerende en grappige taal. En het klinkt ook veel lyrischer dan het vlaams. Maar dat kan ook zijn door het enthousiasme van Afrikaanse zangers en dichters.

Een blog van een andere vrijwilligster bij Born In Africa.

Blog van Pieter Thys over BIA

Marc en Erik

What’s up wtih Thomas

Jana

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar