Multimedia in Afrika.

Om het thuisfront en onze kleinkinderen mee te laten genieten van onze reis nemen we een hele hoop multimediaal speelgoed mee.

panasonic-lumix-fz8_2BUiteraard een fototoestel. We twijfelen nog tussen het redelijk groot toestel dat ik nu heb (Panasonic Lumix FZ8) of een klein compact toestel. Of misschien zelf beide. Een kleiner toestel weegt minder maar is vooral minder opvallend dan een groot toestel rond mijn nek dat mij duidelijk identificeert als toerist en bijna smeekt om gestolen te worden.

videocameraEen digitale videocamera. Alweer gewicht, maar volgens mij toch de moeite om mee te nemen. We hebben een lichte camera die in HD rechtstreeks naar SD-kaartjes schrijft.

Sony-VAIO-P-Netbook-WhiteEen netbook. Het hart van onze multimedia. Een netbook is eigenlijk niet meer dan een heel kleine, lichte, slechte laptop. En meer moet dat niet zijn voor zo’n €350 .Maar Met een SD-kaartlezer zetten we foto’s en video’s snel over naar de harde schijf van de netbook. En het kleine computertje kan nog eens makkelijk op het internet om familie en vrienden te laten zien hoe mooi onze reis is.

skypeWe gaan ook geregeld bellen met België via Skype. Skype is gratis en met een kleine demonstratie zullen zelfs de oudste familieleden ermee overweg kunnen. En als de internetsnelheid het toelaat, kunnen we zelf via de ingebouwde webcam ons hoofd eens laten zien.

cf-lgEen gps. Dit wordt mijn wandel-gps. De Garmin eTrex Legend Htc heeft een lange batterijduur en kan ons dus ook bijstaan op wandeltochten. Maar ook met de auto of bus kunnen we ons perfect oriënteren. Al vrees ik dat we nergens digitale stafkaarten van heel zuidelijk Afrika zullen vinden, zullen de wegenkaarten wel volstaan.

Deze blog. Vanzelfsprekend wordt deze blog het belangrijkste communicatiemiddel met België. En we hopen die ginder geregeld te kunnen updaten. We houden ginder zeker een pen-en-papier dagboek bij ook dus er zal geen enkele herinnering verloren gaan.

Comments (2)

[...] Het matje weegt slechts 680g, is 3,8 cm dik (in zelf-opgeblazen toestand) en heeft isolatie van R3,8. Die R-waarde bepaald de isolatie tussen de koude grond en je eigen lichaamswarmte. Ter illustratie een houten plank heeft een R-waarde van rond de R0.7, glasvezel isolatie in je huis rond de R3 en Thinsulate, de stof in dure warme handschoenen en kleding, heeft een waarde van R5,7. Het neemt bovendien niet meer dan 4 liter van onze rugzak in beslag. Veel betere matjes ga je niet vinden. Te koop voor €99,9 in Decathlon of €109,9 in AS Adventure. Een slaapmatje bewaar je trouwens best met het ventieltje open, uitgestrekt ergens boven of achter een kast. En je probeert het opblazen met eigen adem te beperken omdat het vocht in je adem kan bevriezen (bij nachtvorst) en de structuur kan aantasten. Zie ook: Multimedia in Afrika [...]

[...] Het opzetten en afbreken wordt bijna dagelijkse routine en moeilijk is het niet, getuige ook onderstaand filmpje over onze tent: Zie ook: Materiaal – slaapmatjes , Multimedia in Afrika [...]

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar