Onwillig.

rejectedIk kwam maandagavond thuis en er lag een briefje van De Post op tafel. Blijkbaar was de postbode overdag langsgekomen met een aangetekende zending en omdat er niemand thuis was, lag de brief op mij te wachten in het postkantoor van Jette.

De volgende dag 2x langsgegaan bij het postkantoor – om 9u was de brief nog niet gesorteerd of binnengewaaid dus tijdens mijn middagpauze dan maar opnieuw naar Jette gereden.
De afzender was snel te herkennen. De initialen van mijn werkgever stonden statig op de omslag gedrukt. 

Nieuwsgierig en gestresseerd de brief opengemaakt en al was het geen verrassing, wat erin stond kwam hard aan. Mijn tijdskrediet zou verplaatst worden en wel met de maximumperiode, 6 maanden. Er stond geschreven dat het tijdskrediet pas kon ingaan op 15 september 2010, da’s nog 11 maand en half. Erg pijnlijk.
Het is niet te begrijpen dat mijn werkgever geen woord rept over het project en mij enkel via een aangetekende zending zijn antwoord bekend maakt.

Dit weekend moet alles op een rij gezet worden. Mogelijke scenario’s, nieuwe opties moeten bekeken worden en er zal vooral veel gerekend worden.
Het was niet gepland om pas binnen een jaar te vertrekken en het is verschrikkelijk dat ons plan tegengehouden wordt.

Wat ooit een ‘klein’ idee was, is op enkele maanden tijd uitgegroeid tot een toekomstplan. Iets waar je voorbereidingen voor treft, veel mensen voor contacteert, veel over leest en droomt.
Het is gewoon onmogelijk dat dit nu van tafel geveegd wordt. Ik ben niet van plan om mij er nu al bij neer te leggen. Hopelijk vinden we snel enkele oplossingen..

Comments (3)

LiesbethOctober 1st, 2009 at 22:10

Ai zussie, da’s echt wel balen. Het is jammer dat het met je werkgever zo moet lopen en dat er niet overlegd kan worden over jouw plannen en de impact hiervan op je job. Niet wanhopen, in tussentijd kunnen jullie misschien nadenken over de mogelijke opties: jullie plannen een jaar uitstellen, of informatie inwinnen om te kijken of er andere alternatieven zijn. Blijf er maar rustig bij en neem geen overhaaste beslissingen. Je mag mij altijd bellen!

[...] ik dus geen kans maak op tijdskrediet. Bij Kathleen heeft haar werkgever hiervoor gezorgd (zie ook ‘onwillig’ ) en desondanks de fantastische goodwill van mijn werkgever, komen de begrotingsbesparingen nu roet [...]

FenprussMay 6th, 2015 at 16:44

Mark, geniet vadaang van alle (positieve) aandacht die er voor je is.Een punt zetten achter een loopbaan die je toch financieble zekerheid geeft en kiezen voor het onbekende, en je droom volgen is lef hebben en vraagt moed. Maar het zegt ook alles over het vertrouwen dat je er in hebt. Er zit zoveel power in je, dat kan bijna niet mislukken.Heel veel succes en daar waar ik iets kan betekenen voor je, zal ik er zijn.Liefs, van je moeder.

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar