Organisatie

Ik hou niet van dat woord.
En tóch zal het er de komende periode wat rond draaien want:

AfrikaKarl en ik zijn van plan om 6 maanden naar Afrika te trekken. Het is onze bedoeling om 3 maanden bij BIA (Born In Africa) te werken als vrijwilliger. Nadien willen we graag enkele maanden in Afrika rondtrekken.Tot zover het plan dat we in ons hoofd hebben.

We staan dus helemaal aan het begin van ons avontuur. Nu komt het erop aan om dat plan vorm te geven en nadien uit te werken (>da’s het leuke deel! al heb ik van enkele reizigers gelezen dat de voorbereiding minstens even leuk is).

Wat zijn concreet onze next steps:
>we werken een financieel plan uit.
(dwz dat we grosso modo berekenen hoelang het nog duurt vóór wij op het vliegtuig zitten, maw: hoelang moeten we nog sparen)
>we bezoeken enkele reisorganisaties om een idee te krijgen wat de prijs is van onze vlucht en wat de mogelijkheden zijn om ginds enkele korte vluchten te nemen (duur? veilig? etc)
>we maken een ruw plan op van welke landen we graag willen bezoeken (buiten Zuid-Afrika) Daarop baseren we ons op wat we gelezen (note to myself: koop nog een aantal interessante reisgidsen en/of reisverslagen) of gehoord (we kennen een paar Zuid-Arikanen en mensen die Afrika al bezochten) hebben. Daarnaast houden we ook de website van Buitenlandse Zaken in het oog (www.diplomatie.be) omdat deze reisadvies verschaft. Zo weten we direct welke gebieden te mijden zijn. We gaan bijvoorbeeld niet onmiddellijk door de CAR (Centraal Afrikaanse Republiek) trekken, we houden allebei van spanning maar we willen niet door onveilig gebied trekken.
>we stellen onze kandidatuur bij BIA

Dat zijn zowat de eerste zaken die geregeld moeten worden. Nadien (als we onze rekening gemaakt hebben) kopen we waarschijnlijk ons vliegtuigticket aan en dan is er geen weg terug!
We schrijven hier regelmatig de vooruitgang die we boeken neer en er komt natuurlijk ook meer uitleg over BIA, de landen die we zullen bezoeken enzovoort.

Om mijzelf er zin in te doen krijgen én omdat het een fijn liedje is, geef ik nog even een YouTube-filmpje mee: Africa

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar