Vleestaart.

Een paar weken geleden maakte ik samen met Karl “bobotie”, da’s een Afrikaanse vleesschotel die we waarschijnlijk nog wel vaker zullen eten, eens we in Afrika zijn. Gelukkig lijkt bobotie een beetje op de Belgische spaghetti bolognaise, iedereen maakt het anders klaar. Genoeg variatie betekent dat je het niet snel beu raakt. Kom maar op met die bobotie dus!

Even over ons recept.
Onze bobotie was vrij basic (denk ik) en bestond uit volgende ingrediënten:
gehakt (lams of runds) – 1 ui – 1 sneetje wit brood – melk – 2 eieren – 1 appel – suiker – kerrie – kurkuma – witte rozijnen – citroen – chutney.
Al deze ingrediënten (buiten de melk, de eieren en het brood) werden samen in de wok gedaan. Wanneer het vlees genoeg gebakken was, werd alles in een springvorm geschept en werd het eiermengsel er bovenop gegoten.

Na een kwartiertje in de oven, zag het gerecht er echt uit als een ‘vleestaart’. Dat klinkt niet echt appetijtelijk maar smaakt best wel lekker. Ik ben al benieuwd naar de échte Afrikaanse Bobotie.

Ik heb geen foto getrokken van ons gerecht maar gelukkig zorgt Google voor illustraties:
bobotie_knorr
boboti

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar