Wereldbeker voetbal

Terwijl wij in Zuid-Afrika zitten, gaat het land overspoeld worden door horden voetbalfans. Op 11 juni 2010 wordt de eerste wedstrijd gefloten. Wat dit concreet met zich meebrengt is ons nog niet helemaal duidelijk. Alleszins staat vast dat de overheid en buitenlandse sponsors veel geld investeren om Zuid-Afrika toeristvriendelijker te maken. Het openen van officiëel openbaar vervoer in Johannesburg, was daar vorige week al een voorbeeld van.

Uiteraard goed voor ons en andere toeristen dat er meer en betere accomodatie komt, maar zal de wereldbeker er niet voor zorgen dat alle hotels volgeboekt zijn? Voor de ticketprijs voor de wedstrijden moet je het niet laten. Die zijn goedkoper dan die in Zuid-Korea (2002) en Duitsland (2006).

Hier hopen we vooral op onze goede timing. Ergens in Mei zouden we beginnen met het vrijwilligerswerk bij Born In Africa. Daar kunnen we voor een zeer democratisch bedrag overnachten in het Vrijwilligershuis en hoeven we ons geen zorgen te maken over voldoende slaapplaats.

Twee maand later, op 11 juli, is de wereldbeker alweer voorbij en lopen de jeugdherbergen, campings en hotels weer leeg terwijl wij nog in het vrijwilligershuis zitten. Na ons vrijwilligerswerk gaan we de laatste 2 weken nog de kust van de tuinroute verkennen. Kwestie van toch af te sluiten met nog wat echte vakantie. En dan hoeven we dus niet te vrezen voor volgeboekte slaapplaatsen.

Samengevat verwachten we dus niet al te veel problemen door de wereldbeker, wel integendeel!

Dat Zuid-Afrika zich alvast opwarmt, blijkt uit onderstaand promotiefilmpje.

Tijd en plaats van elke wedstrijd.

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar