Citrusdal – op het gemakske richting Namibie.

We waren Kaapstad ontvlucht en van nu af aan werden de wegen steeds desolater en de temperaturen warmer. We reden duidelijk weer richting het noorden, hier betekent dat (nog) warmer weer. Van Kaapstad naar Namibie is het 8 uur ( 679 km ) rijden en aangezien we tijd genoeg hadden, stopten we onderweg in een backpackers tussen Citrusdal en Clanwilliam.

Zoals in bijna elke backpackers vonden we ook hier een pooltafel en een paar hollanders om tegen te winnen. Een braai en kampvuurtje ‘s avonds duwden de klok richting slapetijd. Onze tent blijft altijd dicht zodat we bij het slapengaan geen schrik moeten hebben van schorpioenen, spinnen, slangen en (malaria)muggen.

Aangezien we onze tent hadden opgezet vlakbij het natuurgebied van de Cederbergen, konden we het moeilijk laten om daar eens een stevige wandeling te maken. We waren allebei weer fit en gezond genoeg en konden wat sport gebruiken. We reden over smalle bergpassen en soor groene valleien naar de Wolfberg Cracks. Dit zijn smalle kloven waartussen je de top van een hoogplateau kan bereiken. Je kan kiezen tussen de makkelijke route of de avontuurlijke route. Wij kozen uiteraard voor die laatste. En de route had zijn naam niet gestolen. Het vergde veel lenigheid en wat durf om de juiste weg te vinden tussen alle natuurlijke hindernissen in de lange en diepe kloof. Alleen kom je er niet door. Op sommige plaatsen moet je samenwerken om over een grote steen te geraken of je te wringen tussen een smalle, donkere doorgang. Het doet wat denken aan speleologie, maar dan met een streepje zonlicht recht boven u.

Na enkele uren klimmen en wroeten gaf het bereiken van de uitgang van de kloof echt wel voldoening. We keerden terug langs de brede en makkelijke kloof en bereikten uiteindelijk redelijk uitgeput onze auto. De terugweg over de bergpassen en de valleien werd er door de inval van de avondzon enkel magnifieker op. We moesten enkele keren uit de auto stappen om ten volle te kunnen genieten van het fantastisch uitzicht en het lichtspel van de ondergaande zon.

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar