Dagtripje naar Oudtshoorn

platte band op de bergpasVorig weekend een tripje gemaakt richting Oudtshoorn. Vandaar was het plan om de Swartbergpas te volgen, een zandweg over een nauwe bergpas. En dan terug te keren via de Meiringspoort. Murphy had er vandaag weer lekker zin in en stak een stokje in onze wielen. (het kan ook een steentje geweest zijn)

Het begon met een klapband waar we gelukkig zonder kleerscheuren en autokrassen vanaf kwamen. De reserveband bewees zijn dienst en een kwartiertje later stoften we verder over de bergpas.

François en zijn familieTot we even moesten stoppen om een tegenligger te laten passeren. Het stoppen was geen probleem, maar de auto weigerde terug te starten. Gelukkig bleken onze tegenliggers enorm sympathieke mensen. Ze sleepten ons helemaal de berg op zodat we daar plaats hadden om de auto te keren. Dan konden we verder de berg afbollen zonder gas te geven en onze remmen al te veel te forceren. Eenmaal terug op de asfaltweg werden we terug op sleeptouw genomen naar de boerderij van onze sympathieke helpers.

swartbergpasAlsof dat nog niet volstond kregen we een lekkere spaghetti met een wijntje voorgeschoteld en kregen we een lift terug naar Oudtshoorn. De auto zou op de boerderij blijven. In Oudtshoorn had Karlien dan een lift geregeld terug naar Plett, 2 uurtjes rijden.

François, onze reddende helper met zijn fantastisch gezin, liet ons dan ook nog eens weten dat hij de auto zelf wel kon herstellen. Zuid-Afrikanen zijn doorgaans enorm behulpzaam,  zoveel is zeker.

platte bandHet was een noodgedwongen korter avontuur als gepland maar het was wel weer eentje waar we een leuk verhaal aan overhouden.

[mappress]

Comments (2)

erik vcSeptember 20th, 2011 at 12:55

super he, die pas en oudtshoorn heb ik ook gedaan met mijn vrouw en ouders, heerlijke bochten, alleen jammer dat ik het niet met de motorfiets kon doen.

KarlSeptember 20th, 2011 at 13:13

Jammer dat wij hebben moeten opgeven door een lekke band :)
Maar desondanks een fijn weekendje! (en een fijne 5 maand in SA natuurlijk)

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar