De eerste blogpost uit Zuid-Afrika!

En meteen al heel wat te vertellen.

Problemen op de luchthaven van Zaventem.

P1020030 (Medium)

Er was weinig volk op de luchthaven en wij waren ook mooi op tijd. En dat bleek ook nodig te zijn. De vriendelijke meneer aan de incheckbalie deed wat lastig over ons visum. Of meer bepaald het gebrek eraan. Het zit namelijk zo: Als je Zuid-Afrika binnengaat krijg je een toeristenvisum dat 90 dagen geldig is. Maar op ons vliegticket stond af te lezen dat we 5 maand in Zuid-Afrika gingen blijven. We waren dus niet in orde met de papieren. In de praktijk laten ze zo goed als iedereen door en doet niemand daar moeilijk over, maar wij hadden de malchance van dus wél problemen te krijgen. Dankzij de vriendelijke bediende van British Airways slaagden we erin om een fake vlucht te boeken naar Namibië, net voor ons toeristenvisum in Zuid-Afrika vervalt. Op die manier lijkt het alsof we even het land verlaten en na een maand terugkeren, zodat ons toeristenvisum vernieuwd wordt met weer 90 dagen. Die fake vlucht moest natuurlijk wel betaald worden, €300 per persoon. En wanneer we annuleren (wat de bedoeling is) krijgen we de helft daarvan terug. Dus er is al €150 per persoon van ons budget… goed begonnen!

Maar zowel in Londen Heathrow als in Johannesburg deed er niemand moeilijk en hebben we onze fake vlucht niet moeten tonen. Uiteindelijk dus weggesmeten geld… ach ja, beter dat dan vastzitten op de luchthaven van Londen of Johannesburg.

De vlucht

P1020033 (Medium)

Zoals ik al zei in de vorige post, was het volle maan en dat zorgde voor een ronduit fantastisch zicht op de Sahara onder de sterrenhemel. Ik geloof zelf dat ik in de buurt van Darfur een vulkaanuitbarsting heb gezien. Het waren duidelijk vuurstromen, maar het kan ook een bosbrand zijn geweest. Spectaculair in ieder geval! Elf uur uit het kleine raampje kijken is wat lang en dus stortte ik mij op het enorme aanbod films, muziek en series aan boord van de boeiing 747. Trouwens, slapen op een schuddend lawaaimonster met veel te krappe zeteltjes is nagenoeg onmogelijk waardoor ik hier maar met een half oog aan het typen ben.

Ook iets waar we aan gaan wennen is de alomvertegenwoordiging van het nakende WK voetbal. Sport zit de mensen hier duidelijk in het bloed (al trekt hun nationaal elftal wel op niets volgens de chauffeur).

De jeugdherberg in Pretoria.

P1020036 (Medium)

Een chauffeur van de jeugdherberg is ons komen oppikken in de luchthaven en voerde ons naar Pretoria Backpackers. Onderweg nog even een stop bij een redelijk afgelegen winkeltje, inclusief gewapende security aan de ingang. Een beeld waar we nog wat aan moeten wennen.
Momenteel wachten we nog even naast de vijver van de jeugdherberg tot onze kamer gereed is gemaakt. Een plons in het zwembad en een verkwikkende douche zullen deugd doen. Maar als blijkt dat we echt niet meer uit onze zetel geraken, dan gaan we eerst wat siësten.

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar