Het watervalt allemaal heel goed mee

Het is ondertussen al 23u14 en we liggen voor het eerst in ons tentje. Het was een drukke maar fantastische dag vandaag. Ik begin van het begin.

Wekker om 7u… veel te vroeg. En dus een pakje snoeskes later pas opgestaan. We verbleven in een waarschijnlijk zeer leuke jeugdherberg, maar omdat we er in het donker zijn toegekomen en deze ochtend nogal gehaast waren hebben we er niet veel van gezien. We waren gehaast omdat we nog achter een campingaz, een naftjerrycan en ontbijt moesten zoeken. Dat hebben we snel gevonden in de opvallend blanke stad Nelspruit. En dus konden we snel op weg voor een uurtje rijden richting Sabie.

Sabie is een gezellig dorpje met een enorm gezellige jeugdherberg slash extreme sports centrum. De verleiding is groot om voor weinig geld te gaan bridgeswingen, canyoningen, abseilen, paintballen, tuberaften,… Maar we proberen ons toch wat aan het schema te houden en hopen vandaag nog flink wat watervallen te zien.

10km ten noorden van Sabie liggen de MacMac Falls, een enorme waterval van over de 80m hoog met een fantastisch uitzicht. Een goed begin van onze watervallentocht. Na de obligate 10 rand (=€1) te betalen voor de parking. De parking was zo goed als leeg, maar duidelijk voorzien voor horden toeristen in de zomermaanden. De volgende stop waren de Marie Falls, een heel pak kleiner en onbekender. Maar voor watervallovers zoals ons toch de moeite. Aan de overkant van de straat liggen er nog watervallen en een dagtochtroute, maar die was niet open en eigenlijk verboden zonder permit. We hebben ons daar maar braaf aan gehouden.

Volgende stop is Graskop. Een stadje waar rijke blanke toeristen onnozel veel geld uitgeven in de cliché toeristewinkeltjes. Vlug weg hier!

Eventjes terugkeren en een zijbaantje naar Pilgrims Rest. Een enorm charmant dorpje in hollandse stijl. Helaas bedolven onder toerisme en opdringerige zwarten die ongevraagd onze auto wasten terwijl we weg waren en er dan nog geld voor durfden vragen. Tegen hun zin én tegen die van ons toch 10 Rand gegeven, veel te weinig volgens hun. Teveel volgens ons.

Na een picnickje naast de plaats waar ons droomhuis komt te staan keerden we terug richting Sabie. We stopten nog voor een verkwikkende duik in de MacMac-pools. Een beetje zoals de blaarmeersen in Gent, maar kleiner, mooier en op dit moment met veel minder volk. Normaal moesten we bij ongeveer elke waterval 10 rand betalen maar nu in het laagseizoen doen ze niet de moeite om daar iemand te zetten om geld te vragen.

Even langs Sabie rijden om inkopen te doen voor vanavond en morgen (zondag). En dan direct door naar de hoefyzer Falls. Zo genoemd omdat de waterval zich in 2 splitst en zo een hoefijzervorm krijgt. Heel afgelegen en onze gehuurde Kia had het wat lastig op de zandweg ernaartoe. Maar het loonde de moeite want de watervallen lagen goed verstopt en zagen er heel authentiek uit en we waren er alleen met moedertje natuur.

De laatste waterval van vandaag is de Lone Creek. Een enorme waterval waar je bijna onder kan staan (moest je het echt doen, was je waarschijnlijk heel plattekes). Het gedonder en de wind en waterwolk die de waterval maakt is overweldigend. Heel lastig om niet te vallen op het gladde paadje ernaartoe.

Terug in de jeugdherberg in Sabie hebben we ons gemengd met wat locals en dat bleek een zeer fijn idee. Heel de avond gezellig gekletst over cultuur verschillen en de basispeilers van de Afrikaner. Bier, Braai en Rugby (en Vrouwen). Ik heb ook even geprobeer om vuurjongleur te worden maar ik moet nog wat oefenen vrees ik. De Afrikaners hebben zelf ons vlees gebraaid. Kwestie van ons helemaal onder te dompelen in hun rituelen. Loving it!

En nu ga ik de nacht in. Wetende dat morgen minstens even de max wordt!

Foto’s vindt je zoals gewoonlijk onder foto’s. Haja!

Comments (3)

ma en paMarch 7th, 2010 at 21:44

fijn te horen en te zien wat jullie daar allemaal beleven .
we kijken al uit naar het volgende verhaal .
dikke kussen van ma en pa

ThomasWMarch 8th, 2010 at 11:56

“Een beetje zoals de blaarmeersen in Gent, maar kleiner, mooier en op dit moment met veel minder volk.” > Zoveel volk is er hier op dit moment ook niet in de Blaarmeersen hoor, maar ik denk dat ik weet waarom dat zo is… En het lijkt me ginder dan ook een stuk aangenamer vertoeven momenteel. :)

BojanMarch 12th, 2010 at 11:33

Tof dat allemaal zo goed meevalt. Houden zo :)

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar