Into the wild

Reken niet op een rekening.

Vandaag met volle moed herbegonnen naar onze zoektocht naar de mogelijkheid tot het openen van een rekening en het huren van een auto. Na de drie grootste banken van Zuid-Afrika een bezoekje te brengen (inclusief frustrerende wachttijden) botsten we steeds weer op de noodzaak van een ZA-resident te zijn. Enkel de Standard Bank kon ons misschien verderhelpen, mits we eerst weer een uurtje geduld hadden omdat de documenten moesten doorgemaild en afgeprint worden. Niet zo evident hier blijkbaar…
Maar met die documenten moesten we zélf naar een wijk in Johannesburg rijden om daar waarschijnlijk nog enkele dagen te wachten eer alles administratief in orde ging zijn. Dankie, maar liever niet.
Dan maar plan B. Geld afhalen met Visa en zo de eerste 2 maanden betalen. Helaas met de noodzakelijke transactiekosten elke keer. Maar nét voor ons vertrek uit België bood zich de beste oplossing aan. Een rekening bij de Belgische Argenta bank openen. Argenta rekent niets aan voor buitenlandse betalingen en geldopnames. Misschien laten we voor onze maanden bij Born in Africa dus wel een Argenta bankkaart overvliegen.

Pikante bakske.

Na een klein misverstandje tussen de receptie van pretoria backpackers en de man van Around About Cars autoverhuur kregen we toch een autootje mee. Een splinternieuwe KIA picanto. Enorm klein wagentje, maar wél charmant met airco en radio. Deze namiddag hebben we er al zo’n 400 km mee afgelegd van pretoria naar Nelspruit. De bedoeling was naar Sabie te rijden, maar we gingen daar niet voor het donker zijn dus kozen we de bredere weg naar het iets dichter gelegen Nelspruit. Onderweg leken de lichten niet te werken maar gelukkig was het maar een korte tunnel… :) Even de auto aan de kant om de lichten te checken. En aan diezelfde kant zaten twee (blanke) gasten te vragen voor een lift naar Nelspruit. Ze zagen er wel ok uit dus hebben we ze gelijk meegepakt. Een uurtje later vonden we de jeugdherberg in Nelspruit maar gezien het al wat donker was, hebben we geen tentje meer gezet en een kamer genomen. Mét bad!
Lekker eenvoudig gaan eten in een brasserieke vlakbij en dan vroeg ons nest in.

Comments (1)

ZwoepMarch 10th, 2010 at 12:45

Mijn Fortis bankkaart heeft maestro-functie waardoor je gewoon geld kunt afhalen in ZA zoals je dat hier zou doen. Kost een paar cent per afhaling als ik mij niet vergis. Maar waarschijnlijk heb je je bankaart niet mee ginder. :)

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar