Materiaal – rugzak

We gaan onze rugzak 2 maand moeten rondsleuren dus zorgen we er best voor dat hij goed bij ons past.

En een rugzak moet aan de volgende zaken voldoen:

  1. Hij moet goed zitten. Evident natuurlijk. Hetzelfde bij een goede schoen, je merkt direct dat hij past. Hoe je best een rugzak past in de winkel, kan je lezen op de site van AS Adventure.
  2. Hij moet betaalbaar zijn. Zoals bij elk product kan je enorm veel geld kwijtspelen aan functies waar je niets mee bent.
  3. Hij moet genoeg volume en kleine zakjes hebben.
  4. Hij moet licht wegen
  5. Goed gestikt zijn en makkelijk te herstellen zijn met dukt-tape en extra spanriemen.

Kathleen draagt de Forclaz 70-10 Symbium 4 van Quechua. Ook goed voor 70 liter (of 80) en tevens geschikt voor het zwaardere werk. Weegt met zijn 2,8kg wel iets zwaarder, maar ziet er comfortabeler uit dan de Osprey. De Forclaz heeft genoeg handige zijzakjes en een speciaal plaatsje voor een “camelbag” waterzak. Het is bovendien een vrouwenrugzak die speciaal gemaakt is voor het vrouwelijke lichaam. Concreet komt dat neer dat de schouderbanden wat dichter bij elkaar staan omdat vrouwen doorgaans minder brede schouders hebben.

Ikzelf ga op weg met de Osprey Aether70. Een redelijk lichte rugzak met 70 liter inhoud en geschikt om een gewicht van 25kg te dragen. De zak zelf weegt 2.15kg. In de standaard uitvoering is geen regenkap voor de rugzak voorzien. Ik ga mijzelf dus een grote poncho moeten aanschaffen waar de rugzak mee onder kan. Er is ook een speciale plaats voor een camelbag.

Er komt nog wel een blogpost over onze bagagechecklist, maar we proberen nu al te streven naar een totaalgewicht van rond de 15kg per persoon (inclusief rugzak). Dat is niet veel en met ons multimediamateriaal en lectuur zullen we ons best moeten doen om dat streefdoel te halen. Geen jeans, geen 5 dikke truien, geen laken, …

De rugzak stapelen doe je voor een gewone trektocht met 3 eenvoudige regels.

  1. Zware dingen tegen je lichaam of bovenaan.
  2. Dingen die je meest nodig hebt bovenaan en in de zijzakjes
  3. Geen dingen laten bengelen aan de zak.

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar