Materiaal – slaapmatjes

We gaan in Afrika regelmatig in ons tentje slapen en een comfortabele lichtgewicht slaapmatras is dan ook een vereiste. We hebben allebei gekozen voor een Therm-a-rest ProLite Plus matje.

Het matje weegt slechts 680g, is 3,8 cm dik (in zelf-opgeblazen toestand) en heeft isolatie van R3,8. Die R-waarde bepaald de isolatie tussen de koude grond en je eigen lichaamswarmte. Ter illustratie een houten plank heeft een R-waarde van rond de R0.7, glasvezel isolatie in je huis rond de R3 en Thinsulate, de stof in dure warme handschoenen en kleding, heeft een waarde van R5,7. Het neemt bovendien niet meer dan 4 liter van onze rugzak in beslag.
Veel betere matjes ga je niet vinden. Te koop voor €99,9 in Decathlon of €109,9 in AS Adventure.

Een slaapmatje bewaar je trouwens best met het ventieltje open, uitgestrekt ergens boven of achter een kast. En je probeert het opblazen met eigen adem te beperken omdat het vocht in je adem kan bevriezen (bij nachtvorst) en de structuur kan aantasten.

Zie ook: Multimedia in Afrika

Comments (1)

[...] routine en moeilijk is het niet, getuige ook onderstaand filmpje over onze tent: Zie ook: Materiaal – slaapmatjes , Multimedia in [...]

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar