Van Skukuza naar Ezulwini.

Onze laatste dag in het Kruger park.
Ideaal om dus eens wat later (7 uur) op te staan en een ochtendduik te nemen in het zwembad. Zalig verfrissend met de 30 graden die we maar moeilijk gewoon kunnen worden. De laatste dag ook om de beruchte Big Five te kunnen zien (neushoorn, leeuw, buffel, luipaard en olifant). Een leeuw hebben we slechts van enorm ver kunnen zien. En een luipaard helaas nog niet.

Luipaardjacht.

In alle stopplaatsen en camps zijn er kaartjes te vinden waar iedereen kan aanduiden waar er gisteren en vandaag beesten zijn gespot. Zeer handig als je absoluut nog een dier wil zien. Helaas is er geen enkele garantie dat ze daar nog zitten als wij er toekomen. We hebben fantastisch vergezichten gezien, veel beesten, een redelijk gevaarlijk dichte ontmoeting met een mannelijke eenzame olifant en lekker met onze KIA door de grindwegen geploeterd.

We hebben nog enkele uren hopeloos gezocht naar een luipaard maar helaas… We zijn één van die mensen die de big five niet gezien hebben. Tis te zeggen… nog niet! We gaan namelijk nog parken bezoeken waar die beestjes te zien zijn.

Naar Swaziland.

De weg vanuit Kruger naar hartje Swaziland was lang maar adembenemend mooi! Het oorspronkelijke plan was om te overnachten in Sondzela backpackers in Ezulwini (Swaziland) maar die backpackers lag in het natuurreservaat zelf en dat sloot om 17u al zijn deuren. Noodgedwongen belandden we dus in Legends backpackers, op enkele kilometers van het wildpark. Aan de receptie vernamen we dat we de kamer deelden met een zeker Thomas uit Paris. Hij scheen te zijn gaan eten in het restaurant op 300 meter van de backpackers hostel. En dat leek ons ook een goed idee. We dachten snel kennis te maken met onze roommate maar toen bleek dat heel dat restaurand vol Fransen zat. Toen de meest waarschijnlijke Thomas passeerde spraken we hem aan met: Thomas de Paris? Hij verschoot zich natuurlijk dat in hartje Swaziland iemand zijn naam roept. We maakten wat kennis en het klikte goed. Na wat overleg besloten we hem morgen mee te nemen naar de Sondzela backpackers.

Comments (1)

ThomasWMarch 22nd, 2010 at 21:23

Thomassen zijn altijd mooi meegenomen!

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar