Wiewezijn

Wij zijn Karl en Kathleen en wij gaan op reis!
Na de kleinere reizen naar Portugal, Kroatië, Frankrijk, Oostenrijk, Griekenland, Schotland hebben we in maart 2010 ook een lange trip naar zuidelijk Afrika gemaakt. We werkten 3 maand als vrijwilliger bij Born in Africa (Plettenberg, SA), de overige tijd trokken we door Zuid-Afrika, Swaziland en Namibië.

Als je nog reistips hebt, laat het ons weten!

 

Comments (2)

annick woodsSeptember 27th, 2011 at 08:31

Wat vonden jullie van de Quecha slaapzak in Namibië ? We vertrekken volgende week en ik sta op het punt om ofwel dezelfde slaapzak te kopen ofwel een “iets” warmere van de North Face. Graag jullie mening.

KarlSeptember 27th, 2011 at 08:44

De slaapzak is zeker goed genoeg voor Namibië (en een koude herfstnacht in België).
Tot 5 graden zou je met die slaapzak acceptabel warm moeten hebben (al kan een dunne thermische fleace wel veel helpen).
Als je de slaapzak nog extra warm wil maken (zo’n 5°C), kan je een linnen binnenslaapzak kopen. Deze kosten zo’n 10 euro in de decathlon en zijn handig omdat je dan meteen 3 slaapzakken hebt voor versch temperaturen. Enkel de linnen voor 20°c, enkel de gewone slaapzak voor 10°, de linnen + gewone slaapzak voor 5° en lager.

Een extra voordeel aan deze slaapzak, is de mogelijkheid om de linkse versie te laten bestellen. Op die manier kan je 2 slaapzakken aan elkaar vastmaken. Niet zo handig als je veel draait in je slaap, maar handig voor extra warmte ;)

Nog even een lijstje van must-see’s: FishRiver canyon, 3-daagse kayaktocht op de oranjerivier, de noordelijke wildparken, sossusvlei + sesriem canyon.
Wij hebben niet zoveel van Namibië gezien omdat al ons gerief gestolen werd en we dus vooral bezig waren met shoppen en politie/verzekeringen/… :(

Veel plezier en als je vragen hebt, laat maar horen.

Laat hier je commentaar achter

Jouw commentaar